Tisztelt Lakosság!

 

Kérem szíveskedjenek elolvasni alábbi tájékoztatónkat!

 

Oktatás

Magyarország Kormánya a koronavírus terjedése miatt új munkarendről döntött, melynek részeként az emberi erőforrások minisztere 2020. március 16-tól határozatban szabályozta a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetését a köznevelési intézményekben,  mely  érinti a zalaszabari általános iskolába járó tanulókat.

Fenntartói döntés alapján  rendkívüli szünet került elrendelésre a zalaszabari óvodában.  

 

Étkezés

  1. március 16. napjától a szülők igényei alapján az önkormányzat biztosítja a tanulók és óvodás gyermekek részére az étkezést oly módon, hogy az ebédet eldobható dobozokban kiszállítja, mely dobozokat az önkormányzat biztosít.

A szociális étkezés továbbra is zavartalanul történik. Az étkezők számára szintén eldobható dobozokban kerül kiszállításra az ebéd. Az étkezésben résztvevőknek plussz költséget nem fog jelenteni az, hogy eldobható dobozokban szállítjuk az ebédet.  

 

Háziorvosi ellátás

Háziorvosi ellátásról külön értesítés került kiküldésre.

 

Fogászati ellátás

A fogászati ellátás bizonytalan ideig csak a fogászati sürgősségi ellátások körébe tartozó beavatkozások elvégzésre szorítkozik.

Aki légúti panasszal rendelkezik (köhög, náthás) lázas, vagy otthonában lázas beteget ápol, fenti okokból nem látják el.

 

Szűrések

Az időpontra foglalt egyéb szűrővizsgálatok (pl.: tüdőszűrés, stb…..) megtartásáról érdeklődjenek az illetékes kórháznál.                                                                                                                


Önkormányzati hivatal

Határozatlan ideig szüneteltetjük a személyes ügyfélfogadást, egyúttal kérjük az ügyfeleket, hogy elektronikus úton (e-mailen Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; vagy ügyfélkapun keresztül - hivatali kapu kód GARABONCKJ, GAR47)  vagy telefonon intézzék az ügyeiket 93/389-001; Levelek a Garabonci Közös Hivatal (Garabonc, Fő út 16.)  címre kell küldeni.

 

Kizárólag azokban az ügyekben megengedett az ügyfélfogadás (haláleset, anyakönyvezés, stb.)  ahol jogszabály írja elő a személyes megjelenés szükségességét. Amennyiben a személyes jelenlét

szükségessége kérdéses, kérjük, hogy telefonon egyeztessenek az illetékes ügyintézővel a 93/389-001-es telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.e-mail címen.

 

Ügysegédi rend

Nagykanizsai Járási Hivatal elérhetősége 93/509-510

Zalakarosi Kormányablak elérhetősége : 93/540-071

 

Könyvtár működése

Határozatlan ideig településünk könyvtára sem látogatható.

 

 

 

 

Üzletek nyitvatartása

Magyarország Kormányának döntése értelmében,  2020.. március 17-től bezárnak a szórakozóhelyek, mozikban, a kulturális intézményekben pedig látogatási tilalmat vezetnek be. Az éttermek, kávézók és üzletek (vendéglátó üzlet, presszó, stb) csak 15 óráig tarthatnak nyitva, kivételt képeznek az élelmiszerboltok, patikák, drogériák.

 

Külföldről hazatérők

Továbbá kérjük, hogy akinek tudomására jut, hogy környezetében a szomszédos országokból, külföldről ismerőse, rokona, hozzátartozója hazalátogat, vagy hazaérkezik, azt soron kívül jelezze az Önkormányzatnál. (Tel.: 93/389-001)

Felhívom a lakosság figyelmét a továbbiakban arra, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket, és a betegek látogatását is mellőzzék! A távolságtartás és a kézmosás az egyik legjobb módszer a vírus terjedésével szemben.
Különösen fontos a kézmosás:
• tüsszentés és köhögés után
• toalett használat után
• ételkészítés előtt, alatt és után
• étkezés előtt
• ha kisgyerekekről, kisbabákról gondoskodunk
• ha betegeket gondozunk
• ha állatokat gondozunk/gondoztunk
• ha kezünk láthatóan piszkos


Fontos kiemelni, hogy a koronavírust érintő hírekkel kapcsolatban mindig valós információkat szerezzenek az alábbi elérhetőségeken:
Weboldal: https://koronavirus.gov.hu/
Telefon: 06 80/277-455, 06 80/277-456
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A rendkívüli helyzetre való tekintettel kérek Mindenkit, hogy megfontoltan, bölcs, együttműködő, felelősségteljes módon védjük meg szeretteinket, embertársainkat. Kerüljük a kézfogást, ölelést, puszit, zsúfolt helyekett! Ne keltsünk pánikot és mindenki vegye komolyan az intézkedéseket.

Sikeres együttműködés meghozza a településünk számára a kellő védelmet, biztonságot.
Hiszem, hogy közös erőfeszítéseink a jövőnk záloga!

           

Zalaszabar, 2020. március 17.

 

                                                                                  Köszönettel:  

 

Takács Péter polgármester                            

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításához. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookiek használatába.

 
 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!