Tájékoztató engedély nélkül fúrt/ásott kutak bejelentési kötelezettségéről

AZ 1995. évi LVII. törvény 29. § (7) bekezdése alapján 2018. december 31-ig a régebben fúrt vagy ásott, engedély nélküli kutakra moratórium lett meghirdetve, mely alapján ezen időpontig bírság nélkül engedélyeztethetők.

A sok egymásnak ellentmondó hír okozta tanácstalanság miatt a Belügyminisztérium az alábbi hivatalos tájékoztatót adta ki az ügyben:

„A szabályozásban további módosítások várhatók. Az Alkotmánybírósági döntésére figyelemmel a Kormány két intézkedést is tett:

  • azért, hogy a 2018. december 31-i határidő letelte senkit ne érintsen hátrányosan, az Országgyűlés elé beterjesztett törvényjavaslat értelmében a kötelező bírságkiszabás alóli mentességi időszak 2020. december 31-ig meghosszabbodna;

 

  • ezzel egy időben előkészítés alatt áll és 2019-ben várhatóan megvalósul egy olyan átfogó módosítás, amely illegális kutak engedélyeztetésére speciális eljárást tartalmaz”

 

Fentiek alapján, aki ez év végéig nem engedélyezteti, ásott vagy fúrt kútját azzal szemben nem kerül sor bírság kiszabására és az eddig ismert eljárási szabályokkal szemben speciális – a jelenlegitől eltérő - szabályok kerülnek kidolgozásra.

 

Zalakaros, 2018. december 6.

                                                          Szabóné dr. Csányi Mariann

                                                   jegyző

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításához. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookiek használatába.

 
 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!