Az IKSZT épülete 1929-ben épült Klebelsberg Kunó közoktatásügyi miniszter idejében. Sokáig két iskolája volt a falunak, mert ebben az épületben a felsősök, a Harangtorony mellett pedig az alsó tagozat tanult. 1994-ben elkészült az új iskola modern épülete, melyben azóta is a Sík Sándor Római Katolikus Általános Iskola működik. Az eredeti funkció szerint házunk feleslegessé vált. Később varrodaként hasznosították, majd a települési könyvtár állományát helyezték el benne. Az állaga folyamatosan romlott, szükségessé vált a felújítása. Önkormányzatunk pályázatot nyújtott be Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér kialakítására és működtetésére. Művelődési házunk fél éve működik.

Településünk fénykorában több mint 1400 lakossal büszkélkedhetett, de itt is 700 fő alá apadt a lélekszám. Mint más településen, itt is sokan költöztek el a jobb munka- és szórakozási lehetőség ígérete miatt. Ezt szeretnénk megállítani, ill. visszafordítani azzal, hogy fellendítjük a közösségi és kulturális életet. Az IKSZT épülete remekül megfelel ennek a feladatnak.

Az IKSZT feladata, hogy településünk minden korosztálya számára változatos programokat kínáljon, közösségi és információs szolgáltatást nyújtson.

A közösségi internet hozzáférést, információszerzést 5 számítógéppel biztosítjuk. Könyvtárunkban a helyi állományból is lehet kölcsönözni, de minden héten kedden délután a mozgókönyvtári szolgáltatást is igénybe vehetik az érdeklődők.

A könyvtár és nagy termünk több rendezvénynek is otthont adott: Bűnmegelőzési Fórumon, Helyi Termékek Szakmai Fórumán, Mikulás ünnepségen, esküvőn, kézműves foglalkozásokon, könyvtári órákon, egészségügyi előadáson, könyvbemutatón… vehettek részt az érdeklődők.

A védőnő is az IKSZT épületében látja el tanácsokkal a szülőket, vizsgálja meg a gyermekeket.

A civil irodák helyet biztosítanak fogadóórák, tanácskozások, megbeszélések… számára.

Egy tájház létrehozásán munkálkodunk, ahol a múltunk még fellelhető értékeit állandó kiállításon mutathatjuk be.

Régi fényképeket gyűjtöttünk, melyekből kiállítást rendeztünk. A képekből albumot állítunk össze. Ezzel és a tájházzal is a már alig ismert történelmünket szeretnénk megmenteni.

 

Nyitva tartás:


       Kedd: 16.00-19.00 óra
    Péntek: 16.00-19.00 óra
 

 

Elérhetőség:

8743 Zalaszabar, Kossuth u. 1.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításához. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookiek használatába.

 
 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd