2018| 06| 11.

ZALASZABAR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

TOP-4.1.1-15-ZA1-2016-00024

EGÉSZSÉGHÁZ KIALAKÍTÁSA ZALASZABARON

 

Zalaszabar Község Önkormányzata a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által a Terület-és Településfejlesztési Operatív program (TOP) keretén belül kiírt „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” tárgyú felhívásra benyújtott TOP-4.1.1-15-ZA1-2016-00024 kódszámú pályázattal 41 160 604 Ft 100 % os támogatásban részesült az egészségház kialakítására.

 

A projekt célja, nem egy új épület kialakítása, hanem egy már meglévő, kihasználatlan önkormányzati épület átalakítása oly módon, hogy az megfelelő legyen az egészségház működtetésére. Az egészségház feladatellátásának minősége nagyban javulna a szolgáltatások idetelepítésével, azonban az épület jelenlegi állapota nem felel meg a szükséges energia követelményeknek.A korszerűsítés során az egészségügyi színvonal növelése érdekében eszközbeszerzést és akadálymentesítést tervezünk, emellett a nyílászárók cseréje és külső hőszigetelés valósulna meg. A rendelő kialakítására úgy kerülne sor, hogy a háziorvosi szolgáltatások mellett helyt adjon a védőnőnek is, akinek az elhelyezése jelenleg nem biztosított. A projekt keretében megvalósuló beruházásoknak köszönhetően az épület hőtartása jelentősen javulna, így a fenntartási/működtetési költségek csökkennének. Az épület könnyen megközelíthető lenne a hátrányos helyzetűek számára, az egészségügyi szolgáltatásokat probléma nélkül tudnák igénybe venni.

 A projekt befejezése: 2018.06.30.

 

További információ:

Zalaszabar Község Önkormányzata

8743 Zalaszabar, Újtelep u. 1,

Telefonszám: (06 93) 389 001

 

 

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításához. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookiek használatába.

 
 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd